Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Μ.Άσσαντ με τον Ρώσο Α/ΓΕΕΘΑ στο υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων της ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Συρία



Ενώ οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Συρία να μην προχωρήσει σε χρήση χημικών όπλων, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ  επισκεπτόταν την αεροπορική βάση Hmaymim για να συναντηθεί με τον αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Valery Gerasimov.
Με τον αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Valery Gerasimov συναντήθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ ο οποίος βρέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα στην αεροπορική βάση Hmaymim στην Λαττάκεια.
Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική αλλά η παρουσία του Ρώσου ΑΓΓΕΘΑ "διέρρευσε" από φωτογραφία που δείχνει τους δύο άνδρες να κάθονται στην αίθουσα επιχειρήσεων όπου συντονίζεται η δράση των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία.
Να σημειωθεί πως ο Ρώσος στρατηγός δεν επισκέφθηκε τον Άσσαντ στο προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό, αντίθετα προτίμησε να συναντηθεί στην αεροπορική βάση.

η ξαφνική εμφάνιση του Άσσαντ στην Hmaymim (για την οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει) και η συνάντησή του με τον Gersimov έρχεται ως απάντηση στη νέες φήμες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μεγάλης έκτασης επίθεση κατά του συριακού Στρατού, επίθεση η οποία αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια των ισραηλινών επιθέσεων στην συριακή πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν.
Σε μια επικίνδυνη τροπή των γεγονότων στη Συρία ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε χρήση χημικών όπλων καθώς όπως αναφέρει κάτι τέτοιο θα φέρει και την ανάλογη απάντηση.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει τις «ίδιες κινήσεις που έγιναν πριν την επίθεση με χημικά στις 4 Απριλίου» (σ.σ. η οποία βέβαια δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι ήταν έργο του συριακού Στρατού) λέγοντας ότι δε μπορεί να επιτρέψει το «σφαγιασμό γυναικών και παιδιών για δεύτερη φορά».

Φυσικά η ανακοίνωση λίγο έχει να κάνει με τον Ντ.Τραμπ  τον ίδιο (αν αι σε τηλεφωνική τους συνομιλία Τραμπ και Μακρόν αναφέρθηκαν στο θέμα πιθανής επίθεσης με χημικά απο τον Άσσαντ) όσο με το στενότατα περιβάλλον του (Kusner ή Ivanka) το οποίο θέλει κάθετη ρήξη με τον Άσσαντ.
Αυτό τεκμαίρεται και από την αντίδραση της  CENTCOM η οποία αφενός δήλωσε άγνοια για τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο Λευκός Οίκος και αφετέρου δήλωσε πως δεν είχε ιδέα πως η Ουάσιγκτον θα προχωρούσε σε μια τέτοια ανακοίνωση!
Όπως αναφέρει το BuzzFeed στρατιωτικές  πηγές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την πιθανή αυτή επίθεση με χημικά, ενώ πηγή από τη CENTCOM δήλωσε παντελή άγνοια για την προέλευση των πληροφοριών αυτών.
Την ίδια ώρα η Μόσχα στέλνει νέες ενισχύσεις ρωσικών ειδικών δυνάμεων με «ειδικό εξοπλισμό» στη Συρία. Όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε ένα δακτύλιο γύρω από «ευαίσθητες» περιοχές σε μια κίνηση που σχετίζεται με τη εκδήλωση πιθανής προβοκάτσιας από δυνάμεις τω ισλαμιστών με επίθεση με χημικά προκειμένου να δικαιολογήσουν αμερικανική επίθεση.  
 
 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: