Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Άσκηση Νηρηίς: Ελληνική η "αιχμή του συμμαχικού δόρατος" στην Ανατολική Μεσόγειο


Ελληνική αιχμή έχει το συμμαχικό δόρυ στην Ανατολική Μεσόγειο όπως αποδεικνύεται από την άσκηση ΝΗΡΗΙΣ 2017.

Στα μηνύματά τους οι Αρχηγοί και των τριών επιτελείων επισήμαναν τη σημασία και τις προοπτικές που δίνει η αναπτυξη της διακλαδικότητας στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Πρέσβυς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Kate Smith στις δηλώσεις τη ςεπισήμανε ότι η παρουσία των δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου και σε αυτή την άσκηση αποτελεί δέσμευση για την συνέχιση των κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων της ασφαλείας.

Η άσκηση «Νηρηίς 2017» είναι τύπου INVITEX (=Invitation Exercise) και ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου με τις εν όρμω δραστηριότητες στη ναυτική βάση της Σούδας. Σκοπός της "Νηρηίς 2017" είναι η εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών». Στην εν λόγω Άσκηση συμμετέχουν η Συμμαχική Ναυτική Δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) με το πλοίο αμφίβιων δυνάμεων HMS OCEAN, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG-2, με μικτή ομάδα τριακοσίων πεζοναυτών από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG-2) και του Ναυτικού του Ισραήλ. 
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: