Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Διπλωματικές συγκρούσεις Αλβανίας- Ρωσίας για 'Μεγάλη Αλβανία'

«Η Ρωσία αντιδρά ξανά στο Ράμα για την περιβόητη πλατφόρμα των Τιράνων»

Η Ρωσία αντέδρασε στην ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών που καταφέρθηκε  εναντίον της, μετά τις κατηγορίες προς τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι βοήθησε στη σχεδίαση της λεγόμενης ‘αλβανικής πλατφόρμας’ των Αλβανών των Σκοπίων, με στόχο το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, γράφει η αλβανική ‘Gazeta Dita’ λέει ότι οι δηλώσεις του Ράμα επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της περιβόητης πλατφόρμας των Τιράνων για την υπονόμευση του κράτους των Σκοπίων.
«Ο κ. Ράμα επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να προωθεί την περιβόητη πλατφόρμα των Τιράνων, στο σχεδιασμό της οποίας βοήθησε. Η εφαρμογή αυτού του εγγράφου θα  υπονομεύσει τα συνταγματικά θεμέλια του κράτους των Σκοπίων», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας απαντώντας στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, ανέφερε ότι οι δηλώσεις του Ράμα έχουν παρερμηνευθεί από το Κρεμλίνο.
 Η διπλωματική σύγκρουση Ρωσίας και Αλβανίας άρχισε με την επιμονή του Ράμα να εφαρμοσθεί η αλβανική γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: