Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Περίεργα παιχνίδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια: Τεράστια ιρανική παραστρατιωτική βάση στην Αλβανία

 
 Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος



Μια ιρανική παραστρατιωτική βάση στην Αλβανία αποκαλύπτει έρευνα του αμερικανικού MSNBC.
Πρόκειται για μια τεράστια βάση της αντικαθεστωτικής οργάνωσης ΜΕΚ η οποία θέλει να οδηγήσει το Ιράν, όπως αναφέρει, σε ένα δημοκρατικό καθεστώς όταν έρθει η ώρα για αλλαγή εξουσία στη χώρα.
Από την άλλη πλευρά όμως το ΜΕΚ καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιεί βασανιστήρια και άλλες παρόμοιες μεθόδους κατά των αντιπάλων του όπως και ότι έχει τρομοκρατική δράση.
Η οργάνωση γνωστή και ως People's Mojahedin Organization of Iran βρίσκεται σε εξορία από το Ιράν, ενώ ισχυρίζεται πως είναι η εναλλακτική κυβέρνηση για τη χώρα.
Ιδρύθηκε το 1965 και χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική από το Ιραν και το Ιράκ, ενώ θεωρείτο τρομοκρατική από τη Βρετανία και την ΕΕ μέχρι το 2008 και 2009 αντίστοιχα και τις ΗΠΑ και το Καναδά μέχρι το 2012.
Η ΜΕΚ είναι η οργάνωση στην οποία οι ΗΠΑ ουσιαστικά χρηματοδοτούν και ευελπιστούν κάποια μέρα να οδηγήσει σε ένα «δημοκρατικό» Ιράν με αλλαγή του καθεστώτος.
Το ότι βρήκαν στην Αλβανία χώρο για τη δημιουργία στρατοπέδου είναι εύκολα κατανοητό, αφού η χώρα έχει δώσει «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ προκειμένου να φιλοξενεί ΝΑΤΟικές ή αμερικανικές εγκαταστάσεις και μάλιστα  η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας ταξίδεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ «αιτούμενη» (ουσιαστικά παρακαλώντας) τη δημιουργία βάσεων στη χώρα της.




VIDEO EXCLUSIVE: We obtained never-before-seen footage of the MEK's secret base in Albania. The MEK is an Iranian opposition group with a history of terrorism. More recently it's paid thousands to @AmbJohnBolton & @RudyGiuliani. More tonight at 9PM ET @MSNBC @RichardEngel


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: