Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

EKTAKTO: Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της από ΗΠΑ & Ισραήλ - Ανεξέλεγκτη κρίση προκαλεί η σφαγή των Παλαιστινίων








Διπλωματική κρίση με ανεξέλεγκτες συνέπειες και εξελίξεις, δείχνει να προκαλεί η εκρηκτική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επισημοποίησης της μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και τους 55 εκτελεσμένους αμάχους και τους εκατοντάδες τραυματίες Παλαιστίνιους.
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή από την τουρκική κυβέρνηση, η Άγκυρα φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να ανακαλέσει τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αντιδρώντας στη χρήση βίας και στην παραβίαση των διεθνών αποφάσεων και του ΟΗΕ αναφορικά με το παλαιστινιακό, από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας, μάλιστα, ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στη χώρα, στη μνήμη των θυμάτων που «έπεσαν» στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις σημερινές σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος σε  κλιμάκωση της διπλωματικής και πολιτικής κρίσης με τις ΗΠΑ.
«Πρόκειται για ανθρωπιστική τραγωδία, μια γενοκτονία».
«Δεν παίζει ρόλο από που προέρχεται, είτε από το Ισραήλ, είτε από τις ΗΠΑ»,τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
«Καλώ όλους τους ηγέτης της Χριστιανικής, Μουσουλμανικής και Εβραικής κοινότητας να καταδικάσουν τις πράξεις του Ισραήλ στην Γάζα»


 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: